http://www.tramex.nl/nieuwsbrief-10.html
 
Tramex lastechnische groothandel
September 2012
 
 
Alex 12,5 jaar bij Tramex

Het is al weer 12 1/2 jaar geleden dat Alex Falize, getooid met de karakteristieke snor en sigaar, het Tramex team kwam versterken. De snor en sigaar zijn inmiddels verdwenen, maar zijn enthousiasme en inzet zijn gebleven. Alex, van harte proficiat met je 12 1/2 jarig "jubileum" en op naar de 25.
Foto-lex-12,5jr-1.jpg
 
 
 
 
NIEUW!! 5 seconden lastent

De 5-seconden tenten heten niet voor niets zo.
Binnen 5 seconden is deze tent op te zetten. Het frame is reeds aan het tentdoek vastgemaakt, zodat opzetten maar op 1 manier mogelijk is.
De tent heeft geen losse onderdelen: zoekraken van stokken of andere zaken is zodoende onmogelijk.

Standaard worden deze tenten uitgevoerd in wit polyester met een gele spatrand van bisonyl. Het witte polyester laat het daglicht prima door, een voorwaarde voor het goed onderscheiden van kleurcodes.

Eventueel kunnen in de tent 4 ventilatieroosters aangebracht worden voor een optimale be- en ontluchting. Voor extra stevigheid kunnen de tenten uitgerustworden met haringen en scheerlijnen.
Meer informatie over dit product vindt u op onze website.
lastent-model_5Sec.jpg
 
 
 
 
Leverancier in beeld:
Baggerman B.V.

Baggerman BV al 60 jaar een begrip in de markt voor al uw Rubber-kunststofslangen en appendages.

Deze worden binnen 24 uur, indien gewenst geassembleerd, in de gehele Benelux en Duitsland geleverd vanuit ons 10.000 m2 grote magazijn in Roermond.
Baggerman BV neemt al sinds 1951 een belangrijke positie in, op zowel de nationale als internationale markt, als specialist op het gebied van Rubber-kunststofslangen en appendages.

Mede door een gericht beleid te voeren inzake de verhouding kwaliteit, prijs en service is Baggerman BV, met in totaal 45 medewerkers en 35 geregistreerde productnamen, uitgegroeid tot een middelgrote internationale handels en productie onderneming met vestigingen in Nederland, Italië, Zwitserland, Hongarije en Roemenie.

Met een gezamenlijke magazijnoppervlakte van meer dan 10.000 m2 zijn wij in staat om onze partners in de Benelux en Duitsland binnen 24 uur te beleveren met 90 % van onze catalogus artikelen.

Naast bovengenoemde activiteiten staat ook onze service, zoals het assembleren van slangen, uitvoeren van periodieke testen en verzorgen van keuringscertificaten, op een zeer hoog niveau.

Ook Tramex betrekt al sinds jaar en dag al haar gas- en luchtslangen van Baggerman.
Voor meer informatie over de producten van Baggerman kunt u dan ook altijd contact opnemen met Tramex Lastechnische Groothandel
Baggerman-voorkant.jpg Baggerman.jpg
 
 
 
 
Is er een normering op gasslangen?

Onze gasslangen worden geleverd volgens ISO3821 (voorheen EH559).
Er zijn in Nederland geen officieel vastgestelde richtlijnen m.b.t. de levensduur voor de gasslangen, wel zijn er enkele branche richtlijnen. Hierin is omschreven dat propaan-, acetyleen- en zuurstofslangen regelmatig gecontroleerd dienen te worden.
Al onze gasslangen bevatten een omschrijving met een code wanneer deze geproduceerd zijn.
Vervang gasslangen uiterlijk 2 jaar na ingebruikname.
(Bron: Baggerman BV 2012)
gasslang3260.jpg
 
 
 
 
Tramex investeert in beter en veiliger vervoer

Met de uitbreiding van ons wagenpark met deze, speciaal ingerichte, nieuwe gasauto, kunnen wij uw gascilinders nog sneller en veiliger vervoeren.
Daarbij is deze VW Crafter zuinig en daardoor milieuvriendelijk.
Crafter1.jpg
 
 
 
 
NIEUW!! Pipe pijpbokken en rolbokken

Pipe pijpbokken en rolbokken bieden ondersteuning bij pijp- en leidingwerk. Ze zijn verkrijgbaar in inklapbare- en niet inklapbare uitvoering en uit te rusten met diverse los verkrijgbare accessoires.
Bekijk de mogelijkheden in onze webshop
TPS300-pijpbok-3p-1000kg-n_.jpg
 
 
 
 
Klant in beeld:
Smit Transformatoren B.V.
Partners in Power

Smit Transformatoren vormt samen met Starkstrom-Gerätebau, Sächisch-Bayerische Starkstrom-Gerätebau en AM SGB de SGB-Smit Groep. Onze slogan is Partners in Power gebaseerd op vakmanschap, ervaring, technologische kennis, betrouwbaarheid en economische efficiëntie.
Als groep zijn we in staat om vermogenstransformatoren te ontwikkelen en te produceren, variërend van 50 kVA tot 1200 MVA en spanningen tot 800 kV.
Smit Transformatoren is door zijn ruime ervaring - in combinatie met een sterk gemotiveerd team van medewerkers - een stabiele organisatie met uitgesproken ambities.

Smit Transformator Service

Smit Transformator Service is de serviceafdeling van Smit Transformatoren B.V. en verantwoordelijk voor service, diagnostiek, onderhoud en reparatie. De specialisten van de serviceafdeling werken niet alleen in Nijmegen maar ook op locaties in binnen- en buitenland, waar zij alle denkbare werkzaamheden aan transformatoren uitvoeren.
Voor de lastechnische kant van het verhaal maken wij voor inkoop en advies gebruik van de specialistische kennis en know-how van Tramex Lastechnische Groothandel.

Wilt u uw bedrijf ook aan collegabedrijven presenteren in onze nieuwsbrief, meldt u dan aan voor een bedrijfspresentatie via oleijting@tramex.nl..
Smit-trans.jpg
 
 
 
 
High Tech Koelmiddel Trajet 12

Trafimet heeft een sterk verbeterd koelmiddel op de markt gebracht.
Dit koelmiddel is:
  • Speciaal ontwikkeld voor alle merken lasmachines.
  • Geschikt voor temperaturen tussen -15°C en +180°C.
  • Sterk koelend = materiaal kosten besparend.
  • Smerend = smeert slangen.
  • Ontkalkend = beschermd motor en tank
  • Anti corrosie.
  • Langwerkend = <2 jaar top kwaliteit.
  • Gedemineraliseerd = zorgt voor lagere geleiding.
  • Niet giftig.
Voor meer informatie, kijk in onze webshop.
koelmiddel-trajet12-DSC_454.jpg
 
 
 
 
Het gevaar van Helium

Het gevaar van helium wordt nog steeds, zwaar onderschat!
Iedereen heeft het wel eens op televisie gezien, zelf meegemaakt, van gehoord of zelf gedaan; als je een teug heliumgas inademt dan krijg je zo’n ”leuke“ Donald Duck of Smurfen of kwaakstem.

Maar: wat de meeste mensen en vooral kinderen NIET weten is het risico op een dodelijke afloop, door het onjuist gebruik of anders gezegd, het inademen van heliumgas!

Hoe komt dit?
Helium is een heel licht (edel)gas. Het is niet brandbaar, het is niet giftig, je kunt het niet ruiken, horen zien of voelen.
Iemand die heliumgas inademt krijgt gedurende een aantal seconden een Donald Duck-achtige of Smurfenstem omdat de resonantie in de spraakholte verandert. Omdat de snelheid van geluid in heliumgas 3 maal sneller gaat als in lucht, veranderen dus ook de klanken!

Wat kan er gebeuren?
Ondanks dat heliumgas 7x lichter is dan lucht, blijft het heliumgas na inademing achter in de longen en het bloed, waardoor de opname van zuurstof wordt gehinderd. Ingeademd heliumgas kan leiden tot bewusteloosheid, verstikking en plotselinge dood. Het ingeademde heliumgas neemt in de longen namelijk de plaats in van lucht.

Zelfs het kortstondig inademen van heliumgas kan tot verstikking leiden terwijl je niet beseft dat je stikt. Je kunt plotseling last krijgen van een beperkte mobiliteit en een verminderd bewustzijn.Bewusteloosheid na het inademen van heliumgas kan leiden tot een ademstilstand en daarmee gebrek aan zuurstoftoevoer naar de hersenen en onherstelbare schade aan het centrale zenuwsysteem, met levenslange verlamming of zelfs een plotselinge dood als gevolg!!

Adem dus geen heliumgas of andere gassen in!!

Bron: VFIG Leidschedam 2012
Ballonnen.jpg Doodshoofd.jpg