http://www.tramex.nl/nieuwsbrief-3.html
 
Tramex lastechnische groothandel
Nieuwsbrief februari
 
 
Jubileumjaar voor Tramex

35 jaar passie voor het vak

Vijfendertig jaar geleden, toen er meer variatie kwam op het gebied van lasmachines, werd van Ewijk Technische Groothandel gedeeltelijk overgenomen door Wil Leijting en Peter van Ewijk (zoon van de oprichter). De naam werd veranderd in Tramex en ze gingen verder als groothandel op het gebied van lastechniek en technische gassen. Er is sindsdien veel gebeurd, zowel op lasgebied als organisatorisch bij Tramex.

In 2002 hebben wij het bedrijf van onze vaders overgenomen en verder uitgebouwd tot wat het nu is. Een 35-jarig jubileum is een mooi moment om even stil te staan en te beseffen hoe prachtig ons vak is. Wij hebben er na al die jaren nog steeds plezier in en doen ons best dit in de dagelijkse praktijk zoveel mogelijk op u over te brengen.

Wij kijken uit naar een succesvol 2011.

Vriendelijke groet,

Marcel van Ewijk
Oscar Leijting
pand_oud-nieuw.jpg
 
 
 
 
Compleet nieuwe inrichting voor ROC Technovium

In 2010 heeft Tramex de Europese aanbesteding gewonnen om het laslokaal van het ROC Technovium te Nijmegen compleet in te richten. Na afronding van de werkzaamheden is ROC Technovium nu de meest vooruitstrevende school op technisch gebied in de regio!

Marcel van Ewijk vertelt: "We hebben vooraf goed afgestemd wat de wensen van het ROC waren en hebben ze geadviseerd bij het maken van bepaalde keuzes en de indeling van het lokaal. We hebben het project uiteindelijk in het begin van het nieuwe jaar op kunnen leveren waardoor de school in de 2e week van januari kon starten met een splinternieuw laslokaal, voorzien van de meest moderne apparatuur":
 • Volledig gecontroleerde lasrookafzuiging
 • 12 lascabines, 2 slijpcabines en 2 las/snijtafels
 • Hightech, energiebesparende lasapparatuur van Selco (Greenwave)
 • Inverter Pulse MIG
 • Inverter MIG
 • Inverter AC/DC TIG machines
roc.jpg
 
 
 
 
Nieuwe moderne lijn veiligheidsbrillen van 3M

3M, wereldleider op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen, introduceert een gloednieuwe lijn veiligheidsbrillen om haar aanbod van oogbeschermingsproducten uit te breiden.

Deze nieuwe lichtgewicht veiligheidsbrillen, die prestaties, design en comfort combineren, zijn voorzien van sterke polycarbonaatlenzen, die betrouwbare bescherming bieden tegen schokken en stoten. Ze bieden de drager ook een hoog niveau van vertrouwen en hebben optische klasse 1 voor een ongestoord gezichtsvermogen.

>    Lees verder
veiligheidsbril.jpg
 
 
 
 
Tramex introduceert in Nederland: CEA MIG machines CONVEX basis en CONVEX Vision

Prijs vanaf €2.580,00

Sinds kort heeft CEA er een nieuwe lijn MIG-machines bij: de Convex-serie. De machines hebben een strak, high-tech design chassis en zijn uitgerust met de nieuwste invertertechnieken die het lasproces digitaal volledig onder controle houden.

De voordelen van de CONVEX Vision en CONVEX Basic serie op een rijtje:
 • Multifunctioneel, mig, electrode, tiglift functie
 • Goed beheersbare lasboog dankzij digitaal instelbare parameters
 • Zeer gebruiksvriendelijk, mogelijkheid voor persoonlijke instelling
 • Laag energieverbruik
 • Energiebesparing dankzij automatische uitschakeling wanneer deze even niet gebruikt wordt
 • Modern design
 • Beschermkap voor het bedieningspaneel
 • In 2 uitvoeringen leverbaar: Vision en Basic
 • Lucht- en watergekoeld
 • Keuze voor compact of met losse draadaanvoerkoffer
 • Leverbaar vanaf 25 amp tot 500 amp.
cea-machine.jpg
 
 
 
 
Energiezuinig lassen met de 'groene' Selco- en Cea-machines

Door te lassen belasten wij in meer of mindere mate het milieu. Deze milieubelasting kan echter beheerst en teruggedrongen worden.

Hoe? Door regelmatige inspectie en onderhoud van uw lasapparatuur bespaart u elektriciteit. U kunt gebruik maken van groene stroom, opgewekt uit onuitputtelijke bronnen, zoals zon, water en wind. Bij de aanschaf van nieuwe apparatuur kunt u kiezen voor energiezuinige lasmachines.

Een aantal machines van Selco zijn gelabeld met de speciale Green@wave-sticker. Deze machines zijn uitgerust met Selco's gepatenteerde UPFR-technologie. Ook CEA heeft een energiezuinige lijn, genaamd PFC (power factor correction).

Meer informatie over deze innovatieve machines?
Neem contact met ons op.
selco-machine.jpg