http://www.tramex.nl/nieuwsbrief-31.html
 
Tramex lastechnische groothandel
November 2014

Nieuwsbrief 31

November 2014

 
 
WAAROM UW LASSERS CERTIFICEREN?

Opdrachtgevers, aannemers, toezichthouders en constructeurs stellen steeds hogere eisen aan kwaliteit en waarborging. Daarnaast is de productaansprakelijkheid een onderwerp waar bedrijven toenemend rekening mee moeten houden.
Dit komt enerzijds door de grotere neiging om te claimen bij schade en/of letsel en anderzijds door de toenemende hoeveelheid en complexere regelgeving.

Onlangs is het verplicht geworden de NEN-EN1090 na te leven. Dit houdt in dat voor alle aluminium en staalconstructies of constructiedelen waaraan gelast wordt, de vakbekwaamheid aantoonbaar gemaakt moet worden door de lasser te certificeren
Dit betekent dat niet alleen de leverancier van het eindproduct gecertificeerd moet worden, maar ook iedereen in de montage en alle toeleveranciers.
Een lasdiploma en jaren werkervaring is dan niet meer voldoende.

Wat is een lasserskwalificatiecertificaat?
Een lasproef wordt uitgevoerd om de vaardigheid van uw lasser te beoordelen en aantoonbaar te maken middels een certificaat.
Met dit certificaat kunt u aan uw klanten aantonen dat uw lassers over de juiste vaardigheden beschikken om het laswerk uit te voeren.[

Hoe gaat het in zijn werk?
Uw lasser of lasmachine-operator wordt gecertificeerd in de laspositie en het materiaaltype naar uw keuze.
Om het geldigheidsgebied van de lasserskwalificatie zo groot mogelijk te maken, adviseert Tramex u graag in de keuze van de juiste materiaalsoort,lasnaadvorm, laspositie en het lasproces.

Uw lasser maakt een lasproef onder begeleiding van een daartoe bevoegd persoon van een erkend bureau. Deze proef zal door hem worden beoordeeld en vervolgens worden onderzocht door een erkend laboratorium volgens de geldende normen.
Op uw verzoek kunnen wij er voor zorgen dat het behaalde lasserskwalificatiecertificaat elke 2 jaar verlengd wordt.
Graag vertellen we u wat de voorwaarden hiervoor zijn.

Neem voor meer informatie contact op met:
Tramex Lastechnische Groothandel
Telnr.: 024-3776754
E-mail: info@tramex.nl
sfeerfoto-nb-november.jpg