http://www.tramex.nl/nieuwsbrief-8.html
 
Tramex lastechnische groothandel
Januari 2012
 
 
Tramex en Le Dakar

Ook dit jaar is Tramex weer sponsor van de “EQUIPE KNUIMAN” in dé rally Le Dakar, nu voor het eerst met shirt- en motorreclame. ‘Le Dakar’ is hét evenement op motorsportgebied in 2012 dat op 1 januari is gestart in Plata del Mar Argentinië en eindigt op 16 januari in Lima Peru.

Op 1 januari 2012 is Henk Knuiman voor de 8e keer van start gegaan aan deze rally. Deze Dakar rally is een uniek avontuur voor mens en machine die in gevecht tegen de natuurlijke elementen van de landen Argentinië, Chili en Peru.

Na diverse hoogtepunten in 2006, 2007, 2010 en 2011 door als beste Nederlander te eindigen, 7 Dakars te starten en ook te finishen, mede door een goede voorbereiding en een ervaren team achter Henk, biedt dit perspectieven voor een goed resultaat in de 2012 editie van deze loodzware woestijnrally.

RTL7 besteedt dagelijks aandacht aan Le Dakar 2012 vanaf ca. 22.40 uur. Zie de Le Dakar website van RTL7 voor meer informatie.

Tramex wenst Henk heel veel succes in Le Dakar 2012!
motor.jpg
 
 
 
 
Tramex ontvangt Graydon award voor financieel gezond bedrijf

Tramex heeft onlangs de award ontvangen van Graydon. Dit betekent dat Tramex tot de top behoort van financieel gezonde bedrijven in de branche. In tijden van financiële onzekerheid is het belangrijk te weten met wie men zaken doet, zodat bedrijven verantwoord kunnen samenwerken.

Reactie Oscar Leijting van Tramex:
“We zijn trots op het ontvangen van deze award. We kunnen nu aan zakenrelaties laten zien dat we financieel gezond zijn en dat ze verantwoord zaken met ons kunnen doen.”

Strenge criteria
Niet iedereen ontvangt zomaar een award. Slechts 60.000 (3%) van alle Nederlandse bedrijven hebben hun financiën echt op orde. Zij voldoen aan de strenge voorwaarden om zich ‘financieel gezond’ te kunnen noemen (AAA tot A credit rating), in combinatie met een goede financiële transparantie.

Er is dus een aantal strikte voorwaarden waaraan een organisatie moet voldoen, wil deze in aanmerking komen voor deze award. Zo moet een bedrijf een positief kredietadvies krijgen en mag er een minimale kans op wanbetaling zijn. Dit oordeel is gebaseerd op een mix van factoren zoals omzetcijfers, jaarcijfers en het betaalgedrag. Informatie afkomstig uit de Graydon database, die dagelijks wordt onderhouden, zodat zakenrelaties verzekerd zijn van de meest complete en actuele gegevens.

Verantwoord zakendoen
Gertjan Kaart, Algemeen Directeur bij Graydon: “Met de award kunnen bedrijven zich onderscheiden ten opzichte van de concurrent. De award laat zien dat een bedrijf aan haar betalingsverplichtingen kan voldoen. Dat betekent dat zakenrelaties zonder zorgen met ze kunnen samenwerken.”

Over Graydon
Graydon biedt zakelijke en financiële informatie die van cruciaal belang is voor elke organisatie die beter zaken wil doen. Van zelfstandig ondernemer tot multinational. Graydon maakt deel uit van een internationaal netwerk. Hierdoor bieden we online toegang tot bedrijfsinformatie over maar liefst 80 miljoen bedrijven wereldwijd.
financieelgezond.gif
 
 
 
 
Redbrick Safety Sneakers en Grisport werkschoenen

Sinds enkele weken zijn wij officieel dealer van Redbrick Safety Sneakers en Grisport werkschoenen.

Schoenen met een kleurrijk design en sneakerachtige uitstraling. Sportief, trendy en veilig, want Redbrick voldoet aan alle eisen van de Europese normering. Er zijn hoge en lage modellen in de maten 36 t/m 48. De sneakers hebben een Carbon neus en sterke Kevlar zool.
schoenen.jpg
 
 
 
 
Gasflesopslag: een veilige zaak!

Gasflesopslag.nl maakt het u mogelijk om op een eenvoudige manier de opslag van uw gasflessen goed te regelen. Gemak dient de veiligste zaak, of beter gezegd: úw zaak.

Dankzij 75 jaar gasfleservaring is er een concept ontwikkeld waardoor u alles voor uw gasflesopslag 24 uur per dag kunt regelen. De missie van Gasflesopslag.nl is ervoor te zorgen dat uw opslag aan de landelijke PGS15-richtlijn voldoet of liever nog, zelfs beter is.

Doordacht, veilig en efficiënt. De gasflesopslagen zijn vanuit de praktijk ontwikkeld. Denk hierbij aan doelgerichte opslagcapaciteit, degelijke materiaalkeuze en industriële uitstraling. Optimale veiligheid door een ventilerende constructie, afsluitbare deuren en aanvullende producten in het leveringsprogramma. Efficiënt door de functionele indeling van de gasflesopslagen.

Tramex is sinds kort officieel dealer van Gasflesopslag.nl.
gasflessen.jpg
 
 
 
 
OPGELET: Werken met acetyleenflessen tijdens de wintermaanden

Bij het naderen van de winter wenst Air Products haar klanten graag te informeren over het gebruik van acyteleen. In deze tijd van het jaar hebben we vaak te maken met grote temperatuurverschillen. Vooral ’s nachts kan het de komende maanden al gauw rond het vriespunt of zelfs beneden het vriespunt komen, terwijl overdag nog temperaturen van 15°C gehaald worden.

Brandbare gassen die zijn opgeslagen in cilinders geven bij lagere temperaturen minder gas af. Alhoewel acetyleen het gas is dat bij lage temeraturen nog wel gasdruk blijft leveren, daar waar andere gassen al niet meer inzetbaar zijn, kunt u toch eventuele problemen voorkomen. Air Products wil u graag informatie verschaffen hoe u tijdens de wintermaanden eventuele problemen kunt vermijden.

Acetyleen kan niet zonder meer samengeperst worden, zoals we met luchtgassen als stikstof en zuurstof wel kunnen doen. Acetyleen wordt opgelost in aceton, dat verspreid zit over een poreuze massa in de cilinder.

Het vullen van een acetyleen cilinder kost veel tijd aangezien de aceton de gelegenheid moet krijgen om de acetyleen op te nemen waarbij een te hoge temperatuur en vuldruk vermeden moeten worden.

Men kan zich voorstellen dat het eveneens tijd kost om de acetyleen weer uit de oplossing te onttrekken. Dit zogenaamde onttrekken aan de cilinder gebeurt deze periode van het jaar vaak bij lage temperaturen. Indien acetyleen te snel wordt onttrokken, dan zal de cilinder steeds kouder worden, waardoor steeds minder gas beschikbaar komt. In het ergste geval bestaat de kans dat acetyleen in de nog opgeloste vorm met aceton wordt afgegeven. Er ontstaat dan een zogenaamde acetonspuiter.

In onderstaande tabel geven wij u een overzicht van de afgiftecapaciteit bij verschillende temperaturen en atmosferische druk (1 bar).

Afgiftecapaciteit continu (in liters per uur)
Waterinhoud (in liters) Acetyleen inhoud (in kg) -10°C -5°C 0°C 5°C 10°C 15°C
10 1,8 17 33 50 66 85 125
20 3,2 42 84 125 167 208 250
40 6,5 84 167 250 333 417 500
50 9,7 100 200 300 400 500 625

Let op!
Indien DMF als oplosmiddel wordt gebruikt in plaats van aceton dan wordt de afgiftecapaciteit 40% lager!

De oplossing
Vooral ’s morgens, na een koude nacht, is de temperatuur van een cilinder laag en is de afgifte capaciteit sterk verminderd. Dit kan zelfs na korte tijd problemen opleveren. Wanneer dit zich voordoet, kunt u cilinders ‘koppelen’, bijvoorbeeld door deze met meerdere cilinders aan een cilindercentrale te plaatsen. Dit kan eenvoudig met behulp van een MANIFLOW. Dit systeem is zo ontworpen dat het zeer eenvoudig te bedienen is en u voldoende capaciteit levert. Kortom een heel veilige en efficiënte oplossing. Uiteraard kunnen wij u deze centrales, specifiek op uw behoefte afgestemd, leveren.

Naast een enkelvoudige centrale is er ook een dubbele centrale mogelijk. Voor grotere verbruiken raden wij centrales aan waaraan palletpakketten/kaders gekoppeld kunnen worden. U blijft op deze manier altijd verzekerd van een efficiënt gebruik van ons product, ook bij lagere temperaturen.

Tot slot willen wij u er graag op attent maken dat ook voor de hogedrukgassen de inhoudsdruk van uw cilinders tijdens wintermaanden kan variëren veroorzaakt door lagere temperaturen.

Veiligheid!
In geen geval drukhouders verwarmen met een hittebron!
Dit geeft grote kans op explosie en brand.

Indien u hierover aanvullende informatie wenst of vragen heeft, kan u altijd contact opnemen met de klantenservice van Air Products. Wij staan u graag te woord.

Wij zijn op werkdagen van 8.00 uur tot 17.15 uur bereikbaar. Telefoonnummer: (020) 206 17 01


Noot: Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend.
airproducts.gif
 
 
 
 
Tijdelijk in ons assortiment: strooizout

Gladheid is niet te voorspellen! Zorg dat uw bedrijfsterrein goed begaanbaar blijft ook bij sneeuw en vorst. Bestel nu uw strooizout bij Tramex.

Als u het zout bestelt samen met uw reguliere (gas)bestelling, leveren wij het gratis bij u aan huis. Dus geen gesjouw met zware zakken.
strooizout.jpg