sub_headerklein10.jpg

Drie generaties in de lastechniek

De historie van Tramex begint zo'n 50 jaar geleden. Het bedrijf heette toen nog Van Ewijk Technische Groothandel. In die tijd werd er voornamelijk gelast met branders en elektroden. Van Ewijk nam op een goed moment een transformatorenfabriek over en heeft zelfs een tijd lang lastrafo's geproduceerd. Het bedrijf heeft uiteindelijk de productie naar Italië afgestoten en is toen verhuisd naar de Hogelandsweg in Nijmegen.

Meer variatie in lasmachines

Dit was ook het moment dat er meer variatie kwam op het gebied van lasmachines. In 1976 kwam Wil Leijting in het bedrijf waar inmiddels Peter van Ewijk (zoon oprichter Van Ewijk Technische Groothandel) al aan het werk was. Samen hebben ze de leiding genomen en de naam veranderd in Tramex. Ze gingen verder als groothandel op het gebied van lastechniek en technische gassen. In 1977 is Tramex verhuisd naar de huidige locatie, Dr. De Blecourtstraat 55.

Huidige directie

De zonen van beide directieleden, Oscar Leijting en Marcel van Ewijk, zagen het vak ook wel zitten en hebben het bedrijf in januari 2002 overgenomen. Het bedrijf is in de daarop volgende jaren verder uitgebreid en richt zich op service en vakbekwaamheid.

Hoogwaardige service en kennis van zaken

Met een eigen professionele technische dienst repareert en onderhoudt Tramex lasmachines, lastoortsen en andere lastechnische producten van alle merken. Bovendien kunt u uw apparatuur bij Tramex laten keuren, volgens de norm NEN3140. Met onze servicedienst staan wij voor een 24-uursservice aan huis.

Tramex is gecertificeerd gasagent voor onder andere Air Products en Primagaz en levert technische gassen, propaangas, heftruckgas, koelgas, ballongas en foodgas.

Met 13 medewerkers verkoopt het bedrijf in de regio Nijmegen direct aan de eindgebruiker.

Breng gerust een bezoek aan de showroom of maak gebruik van de aparte demonstratieruimte. Hier kunt u machines testen alvorens uw keuze te maken. Het bedrijf beschikt over een vakkundig verkoopteam voor de binnen- en buitendienst.

Over Tramex

Aanmelden nieuwsbrief

Missie

Klanten moeten op een eenvoudige manier toegang hebben tot actuele kennis en kunde rondom het lasproces. Tramex wil hier een belangrijke rol in spelen.

Tramex wil als businesspartner van haar klanten kostenbesparingen realiseren door vakkundig advies te geven met betrekking tot de bedrijfsprocessen en door de inzet van energiezuinige machines.

Visie

Het totale lasproces kan altijd efficiënter.